YANGıN ÇıKış KAPıSı - GENEL BAKış

Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni fasılasız bir şekilde olması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; huzur sayısı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Hatta, astım ve bronşit kabilinden solunum yolu emrazıyla temaslı olan esrar solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

 Buna tahsisat, bu bapnın birincil amacı, Yangın Kapısı Fiyatları yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek veya yavaşlatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakarak

120 zaman dayanikli yangin baplarını ürkü barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belirli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın bapsı Adana aksatainiz dâhilin bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

üste, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

çoklukla yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu evgin çıkış kapısı, akse anlarında insanların yangın alanından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve katkısızlıklı bir şekilde hadise yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Tamlanan bu devran dilimleri bir bapnın yangına ne kadar süre dayanacağını söyleyiş etmektedir. Lakin bu konuda tetik cereyan etmek gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 dakika da dayanmadığı daha önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) asıl amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide mimarilmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki yaman, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu negatif koşulların diğer katlara intikalini mâni olmak yahut olası başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Report this page